28 August 2011

Episod 4: Tabahku di Irbid [Kuih Raya]

Posted by Tengku Nadhirah at 2:52 PM

Alhamdulillah setelah bertungkus-lumus selama 3 hari berturut-turut, akhirnya projek siap juga akhirnya.
PROJEKK???!
Projek membuat kuih raya laa.. hehe =)
Ini merupakan kali pertama buat kuih raya dengan tangan sendiri.
Sebelum-sebelum ni, hanya jadi tukang bakar kuih je di rumah.
Tahun depan boleh laa ganti ma buat kuih raya plak. Anakmu ni sudah advance.. haha~

Projek ni dibantu oleh sod.
Thanx a lot sod! Sanggup bersengkang mata kerana kuih raya. hik3!




5 jenis kuih berjaya dibuat =)


Semperit of loves.. Ingatkan susah, rupanya senang je.. Feveret kak kelly ni =)


Marmar carries. 1st time buat. hiasan tak lawa sangat. baru nak praktis. yang ni pun sama, ingatkan susah, rupanya senang. kesian sod sampai dah x larat berjaga semata-mata buat kuih ni. hehe


Biskut cornflakes. Simple and delicious.


Honey cornflakes & Almond london.
Cabaran membuat almond london time nak celup coklat masakan tu, habis comot papercups.. hehe




Tahun ni WIAM tak buat open house pun. almaklum laa, tinggal berdua je. Takde feel nak ber'open house' sangat. Sape2 nak datang beraya, datang je laa. Mari makan kuih raya je laa ye
^_______^


4 comments:

org yg xsbr nk mkn biskut raya :P said...

waaaaaa..mantap..
ni xsabar nak beraya rumah irah ni..
duit raya ade x?hehe

aisamuddin said...

nnti ade meeting (tiba2 je.. nk gi beraya sbnonye) awal bulan 10 ni..
tggal sket almond london tu jgn bagi abis..
x kisah la comot ke x.. haha =P

Anonymous said...

LIKE! ok,nak TERJAH 1 sYawal! :P

-umiefull

Tengku Nadhirah said...

to: org yg xsbr nk mkn biskut raya -
huhuhu.. mai laa makan nanti ye =)

to: ydp aisa -
tetibe ade meeting. dok sabbik lansung~ :P
almond london valid utk org2 tabah di Jordan je. orang saboh duk diam2 XD


to: umiefull -
sila lah terjah.. huhu ~_~"

Post a Comment

 

Hamba di Jalanan Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting